Huis ontruimen tegen lage kosten?
ga voor de scherpste prijs
Gratis & vrijblijvend

Huis ontruimen in ruil voor inboedel

Om maar direct met de deur in huis te vallen: een huis ontruimen in ruil voor voor inboedel komt bijna nooit voor. Een ontruimingsbedrijf dat meestal wordt ingezet om een ontruiming uit te voeren is geen opkoper. Wel wordt er soms een vergoeding gegeven voor bepaalde spullen. De waarde daarvan wordt verrekend met de woningontruiming kosten.

Je kunt spullen uit een inboedel die voldoende waarde heeft wel verkopen aan bedrijven die een inboedels opkopen. Je zult dan zelf aan de slag moeten om de spullen te verkopen.

Er zijn ook uitzonderlijke gevallen. Zo zijn er huishoudens die veel waardevolle spullen bevatten. In dat geval kun je kiezen voor een ontruimingsbedrijf op het moment dat er ook veel waardeloze & doneerbare spullen zijn. De meeste ontruimingsbedrijven hebben een netwerk van opkopers die de waardevolle spullen opkopen. De rest van de inboedel geven ze een tweede leven door ze te doneren, maar het gros wordt wordt verantwoord afgevoerd naar een recyclingbedrijf.

Bij laatste geval zou je kunnen spreken over ontruimen in ruil voor inboedel. Het is dan wel zo dat er andere partijen betrokken worden bij de ontruiming. In uitzonderlijke gevallen kun je er zelfs geld aan over houden.

Bij een zeer waardevolle inboedel is het wellicht beter om een strategie te kiezen, waarbij je eerst zelf de spullen verkoopt en daarna het huis laat ontruimen. In het geval van verzamelingen, bepaalde antiek, kunst en zeldzame objecten kun je ook kiezen voor een veilinghuis. Bij een waardevolle inboedel is het verstandig om deze eerst te laten taxeren.

Hoe je gratis een huis kunt ontruimen

Je kunt een gratis een huis ontruimen als er inboedel en spullen zijn die genoeg geld opbrengen om de kosten te dekken van de huisontruiming. Hoeveel de inboedel en spullen opbrengen is afhankelijk van de waarde van de spullen.

Daarnaast zul je zelf aan de slag moeten om de woning leeg te maken.

Als je genoeg geld ontvangen hebt voor de waardevolle inboedel kun je misschien ook een ontruimingsbedrijf inhuren. Soms dekt de opbrengst van de verkoop de kosten van de woningontruiming.

Je moet je wel realiseren dat inboedel verkopen en zelf een woningontruiming uitvoeren tijd kost. Dit is vaak een probleem bij een woning die verlaten moet worden. Zeker als het om een huurwoning gaat. Op de dag dat het huurcontract afloopt moet de woning namelijk leeg, schoon en in nette staat zijn.

Bij het overlijden van een dierbare heb je ook te maken met emotionele last. Dat is normaal en daardoor kan een woningontruiming zelf uitvoeren erg zwaar zijn. Als je het zelf wil uitvoeren bedenk dan of het leegruimen van de woning wel haalbaar is. Het ontruimen van een woning is namelijk ook fysiek zwaar.

De tijddruk wordt verhoogt als de overleden een huurwoning had. De moet leeg zijn aan het einde van de tweede maand na overlijden. Een huurcontract eindigt dan namelijk automatisch. Bij een huurwoning moet je er ook rekening mee houden dat woning weer originele staat terug gebracht wordt. Bezemschone oplevering op basis van de eisen van de verhuurder kan een lastige taak zijn.

Bij een koopwoning heb je meer tijd. Als je de woning snel wilt verkopen dan zul je wel actie moeten ondernemen.

CTA – Ontruimers kunnen je geheel ontzorgen. Het ontruimen van woningen is hun hoofdactiviteit en daardoor kan het snel en efficiënt uitgevoerd worden.

Ontruimingsbedrijf nodig?

Bespaar tot 50%

Inboedel opkopen en laten ontruimen

Als de inboedel voornamelijk uit waardevolle spullen bestaat, zoals antiek of designmeubels en artikelen dan kun je deze verkopen aan een inboedel opkoper. Opruimen inboedel en spullen die geen of lage waarde hebben wordt meestal niet uitgevoerd door een opkoper. Desalniettemin kun je het wel proberen te combineren. De meeste opkopers nemen echter alleen het deel van de inboedel en spullen mee die ze gekocht hebben.

Als de omvang van de inboedel erg groot is en een deel wordt maar opgekocht dan zal het lastig worden. Een opkoper is namelijk niet gespecialiseerd om een woningontruiming uit te voeren. Zeker als er ook nog extra werkzaamheden verricht moeten worden, zoals bij een huurwoning die in originele staat moet worden teruggebracht als de woning verlaten wordt.

Sommige opkopers doen dit wel. Ze hebben zich naast het opkopen ook gespecialiseerd in huisontruimingen. Als je dit zo met een opkoper regelt krijg je geld voor de waardevolle inboedel en moet je betalen voor de nagenoeg waardeloze inboedel die afgevoerd moet worden.

Afhankelijk van de situatie krijg je geld erbij uit. Soms spreek je van een gesloten beurs en zou je kunnen zeggen dat de opkoper de woning doe ontruimen in ruil voor inboedel. Het huis laten ontruimen in ruil is niet het geval als er meer kosten zijn gemaakt dan dat de waarvolle inboedel opbrengt.

Het is dus mogelijk om met sommige inboedel opkopers een regeling te treffen om ook het huis te ontruimen.

Om verschillende redenen raden wij echter om op de volgende manier te handelen: 

  1. Als er weinig waardevolle spullen zijn stel ze dan veilig en verkoop ze op een later tijdstip 
  2. Is er veel waardevolle inboedel en je kunt ze nergens opslaan verkoop deze dan aan een opkoper
  3. Rest van de inboedel ontruim jezelf of laat je ontruimen door een ontruimer
  4. Met de opbrengst van de verkoop kun je een deel of de gehele ontruiming bekostigen als je deze uitbesteedt
  5. Is de omvang van de inboedel groot en moet de woning op een bepaalde leeg en denk je dat het jezelf niet op tijd lukt overweeg dan om de huisontruiming uit te besteden

 

Wil je uitbesteden dan kun je flinke korting afdwingen door bij meerdere ontruimers een offerte op te vragen.

Start met een gratis offerte aanvraag. Je kunt tot 50% besparen.

Meer weten over de kosten van een woningontruiming.

Inboedel gratis laten ophalen door een kringloopwinkel

Vaak wordt gedacht dat kringloopwinkels in ruil voor de inboedel het hele huis leeghalen. Behalve in enkele uitzonderlijke, waarbij de waarde van de inboedel de ontruimingskosten genoeg overstijgt komt dit niet voor. 

Waar komt dit door?

Een kringloopwinkel maakt kosten en moet genoeg omzet draaien om een financieel gezonde organisatie te blijven. Dit is het belangrijkste argument. Niet alleen kringloopwinkels met een winstoogmerk werken zo, maar ook de non-profit organisaties moeten financieel gezond blijven.

Een ander argument is dat men bruikbare spullen met een lage waarde die lastig te slijten zijn zoveel mogelijk uit de winkel proberen te mijden. Dat betekent dat veel van deze spullen als verloren kunnen worden gezien en men deze moet afvoeren naar een recyclingbedrijf. Dit zijn extra kosten die men probeert te vermijden.

Zelf een inboedel opruimen bespaart geld. Het is dan ook verstandig om zelf de waardevolle spullen te verkopen en de spullen met genoeg waarde aan de kringloopwinkel te doneren. De rest kun je zelf afvoeren of een ontruimingsbedrijf voor inhuren.

Kringloopwinkels bieden vaak ook huisontruimingen aan. Een deel kun je laten ontruimen in ruil voor de inboedel. Voor dat deel hoef je niet te betalen. Voor de rest kun je een gratis offerte laten opmaken.

Een kringloopwinkel kan dus een deel van de woning ontruimen in ruil voor spullen. Voor de laagwaardige spullen moet je meestal toch betalen.

Huisontruiming uitbesteden?

Bespaar tot 50%

Gratis bedrijfsontruiming: is dat mogelijk?

Uiteraard zijn er ook wel eens bedrijfspanden die ontruimt moeten worden. Een veel gestelde vraag is of het mogelijk is om een bedrijfsontruiming gratis te laten uitvoeren. Er wordt dan bedoeld om in ruil voor het inventaris alles mee te nemen uit het bedrijfspand.

Een bedrijfsontruiming wordt uitgevoerd na bedrijfsbeëindiging. Soms is er situatie waarbij er geen geld meer aanwezig is om het bedrijf te laten ontruimen. De inboedel laten staan is geen optie, want dan zal de verhuurder de kosten van de ontruiming doorberekenen aan de huurder. In deze situatie moet je creatief zijn. Sommige ondernemers ontruimen zelf en proberen inventaris en voorraad te verkopen. In sommige gevallen zijn ze op zoek naar een opkoper.

Als het inventaris en de voorraad waardevol is dan kan deze verkocht worden aan een opkoper. Vaak moet het bedrijfspand op korte termijn verlaten worden. Het is dan zaak om om snel te handelen. Dit doe je door te inventariseren en alles voor een goede prijs aan te bieden aan de juiste opkoper.

Met de opbrengst kun je veel kosten opvangen. Je spreekt niet over gratis ontruimen, maar je kunt mogelijk wel kosteloos het pand klaar voor de oplevering maken.

Als je niet op tijd handelt kom je mogelijk tijd tekort hierdoor krijg je mogelijk met een spoedontruiming te maken. Als de tijd dringt is het belangrijk om de meest waardevolle spullen veilig te stellen. Mogelijk heb je zelf opslagplek en ook vervoer om de spullen te verplaatsen. Is dat niet zo dan kun je mogelijk zaken doen met een ontruimer of een verhuizer. Een verhuizer kan spullen verhuizen naar een opslagplek. Dit kan ook een derde partij zijn.

Een ontruimer kan je helpen om spullen te vervoeren naar een opslaglocatie en de rest van de inboedel te ontruimen.

In sommige gevallen is het mogelijk dat een ontruimingsbedrijf de inboedel of een deel daarvan opkoopt. De waarde van de opgekochte inboedel zullen zij dan op de rekening in mindering brengen.

Met voorraden is het een stuk lastiger. Daarvoor heb je meestal een opkoper nodig. Als het overnemen van inboedel niet mogelijk is door een ontruimer zal hij vaak zijn netwerk raadplegen. Zo is het soms ook mogelijk om voorraad te slijten.

Soms gaat een bedrijf ook gewoon verhuizen en laat dan een heleboel inboedel achter in het oude pand. In dat geval kun je ook zaken doen met een ontruimingsbedrijf. Een offerte op maat is mogelijk.

Zo zijn er veel situaties bij het verlaten van een bedrijfspand waar een ontruimingsbedrijf uitkomst kan bieden. Ontruimingsbedrijven leveren maatwerk en de offerteaanvraag is gratis.

Besparen op de ontruimingskosten

Een huis gratis laten ontruimen is nagenoeg niet mogelijk. Natuurlijk zijn er situaties, zoals eerder omschreven dat het wel mogelijk is. Meestal gaat het dan wel om een inboedel of een deel daarvan die waardevol is. met de opbrengst kun je dan een deel of een groot deel bekostigen.

Je kunt ook besparen op de ontruimingskosten door zelf dingen te doen. Des te minder volume er aanwezig is des minder kosten er in rekening worden gebracht. Als je de mogelijkheid hebt om zelf dingen af te voeren met bijvoorbeeld een auto dan kun je veel zaken gratis wegbrengen. Denk bijvoorbeeld aan glaswerk in de glascontainers. Of boeken die je doneert aan een stichting in de buurt. Kleding kan in een kledingcontainer. Gereedschap kan ingeleverd worden bij een geredgereedschap inleverpunt. Zo zijn er nog meer mogelijkheden om te besparen op ontruimingskosten. Lees het rustig door als je zelf wilt ontruimen of wilt besparen op de kosten.

Weten wat een ontruiming kost?

Bespaar tot 50%

De kosten van een woningontruiming

Als jezelf de woning ontruimt zul je ook kosten maken. Soms zijn ze best wel hoog als er veel afgevoerd moet worden naar een recyclingbedrijf. Je hebt dan te maken met transportkosten, maar ook met afvalafvoerkosten. Daarnaast is het enorm veel werk en soms als het om een huis van een dierbare gaat is het ook nog eens emotioneel zwaar.

Als je de woningontruiming wil uitbesteden is het verstandig om meerdere offertes aan te vragen. Dit kost niks en de offertes zijn vrijblijvend. Een team van specialisten zal de woning zo snel mogelijk leegmaken. Ze werken efficiënt en voeren de spullen op een kostenefficiënte manier af. De kosten zullen je vaak verwonderen.

Als je een appartement wil laten ontruimen moet je rekeningen op een gemiddelde prijs van 1100,-. Het begint bij 350,- als er weinig instaat, maar als er bovengemiddeld veel spullen aanwezig zijn dan kunnen de kosten oplopen tot 2100,-.

Bij een eengezinswoning beginnen de kosten bij 450,-. De gemiddelde kosten zijn 1250,- en deze kunnen oplopen tot 2100,- als er veel spullen aanwezig zijn.

Type woningLaagGemiddeldHoog
Eengezinswoning450,-1250,-2100,-
Appartement350,-1100,-1800,-
Hoekwoning500,-1350,-2300,-
Twee onder één kap500,-1400,-2400,-
Vrijstaande woning600,-1550,-2600,-
Zorgkamer225,-375,-700,-
Seniorenwoning350,-775,-1200,-