Kantoor laten ontruimen in 2024?
ga voor de scherpste prijs!
Gratis & vrijblijvend

Kantoorontruiming: professioneel ontruimen van een kantoor

Stop je met de activiteiten van je bedrijf en moet je daardoor een kantoorontruiming uitvoeren? Of is gaat het om een van de kantoren die gaat sluiten?

Wat de precieze reden ook is het is belangrijk het kantoorpand netjes achter te laten om problemen met de verhuurder te voorkomen.

Je kunt een kantoor laten ontruimen of zelf doen.

Als het zelf wilt doen moet je een plan maken waar alles duidelijk in staat beschreven, zodat je zeker weet dat alle inboedel tijdig uit het kantoorpand geruimd is.

Als je het kantoor laat ontruimen creëer je meer tijd voor andere zaken die je moet regelen. Gespecialiseerde ontruimingsbedrijven zijn geoliede machines die een bedrijfsontruiming razendsnel en efficiënt kunnen leegmaken. Daarnaast bieden ze tal van extra dienstverleningen aan die nuttig kunnen zijn bij kantoorontruimingen.

Kantoorontruiming

Ga naar:

Hoe moet ik een kantoorruimte bezemschoon opleveren?

Om achteraf verrassingen, extra kosten en ongemakken te voorkomen moet je weten wat je precies moet doen om de kantoorruimte bezemschoon op leveren.

Als het om een huurpand gaat:

Als eerste neem je het huurcontract erbij. Hierin staat vaak geschreven hoe je de kantoorruimte moet overdragen aan het einde van de huur. Aan het huurcontract ben je gebonden en alles wat hier instaat over het opleveren van de kantoorruimte moet je in principe naleven.

Als tweede neem contact op met de verhuurder en bespreek van te voren de voorwaarden voor de ontruiming, zoals de deadline voor oplevering en de eisen voor de eind oplevering. Het beste kun je de verhuurder vragen om een voorinspectie te doen in het kantoor. Je kunt dan ook direct afspraken maken over hoe je de ruimtes oplevert om zo achteraf problemen met de verhuurder te voorkomen.

Nu weet je waar je aan toe bent.

Lees meer over oplevering van een bedrijfspand bij einde van huurcontract om je onenigheid van de verhuurder te voorkomen.

Als het om een kooppand gaat:

Gaat het om een kooppand dan is het enkel zaak om de bedrijfsruimte klaar te maken voor de verkoop. In principe kun je het pand zo te koop aanbieden als je wil. Meestal wordt met de makelaar overlegd wat het beste is om te doen om de kantoorruimte zo snel mogelijk en tegen de beste prijs te verkopen.

Kantoorontruimer nodig?

Bespaar tot 50%

Kantoor zelf ontruimen

Als je zelf een kantoor wil ontruimen dan gaat het vaak om een deel van een kantoorpand dat je bedrijf niet meer gebruikt. Of het gaat om een vestiging van kantoorpand dat gaat sluiten. En soms gaat het om een verhuizing naar een nieuw kantoor.

In dit geval heb je vaak eigen personeel ter beschikking die ingezet kan worden om deze helemaal leeg te halen. Als het om een algehele bedrijfsbeëindiging gaat dan is er vaak geen personeel meer aanwezig om deze klus te klaren.

Het inzetten van personeel kan een goede oplossing zijn voor het leeghalen van het kantoor. In principe kan het personeel alles uitvoeren en het gehele kantoor ontruimen. Natuurlijk moet het wel mogelijk zijn om het personeel hiervoor in te zetten zonder dat de andere bedrijfsprocessen in gedrang komen.

Als jullie ervoor kiezen om de klus uit te voeren begin je met het alloceren van het personeel. Daarna moet je nog een boel andere belangrijke zaken regelen.

Hieronder een opsomming van zaken die je moet regelen:

 • Achterhaal de opleveringseisen van de verhuurder (zie huurcontract en bespreek de zaken met de verhuurder).
 • Maak een inventarisatielijst waarin duidelijk staat beschreven welke spullen moeten worden verwijderd, hergebruikt, verhuist of tijdelijk opgeslagen
 • Als je geen eigen herbestemming hebt voor kantoormeubilair dan kun je deze aanbieden aan een inboedel opkoper.
 • Maak een planning voor de ontruiming. Hierin staat o.a. wie, wat en wanneer gaat uitvoeren.
 • Vraag advies aan een afvalverwerker over hoe om te gaan met afvalstromen en baseer daarop je plan.
 • Metalen zijn geld waard en worden gratis opgehaald. Heb je veel metaal dan levert het geld op. Denk aan bureaus, archiefkasten etc.
 • Als je plan gereed is kun je het kantoor leegruimen.
 • Begin met het demonteren van zaken die gedemonteerd dienen te worden, zoals bepaald soort meubilair.
 • In de meeste gevallen werk je met afvalcontainers. Soms heb je meerdere containers voor verschillende soorten afval. Waak ervoor dat de juiste afvalsoort in de juiste container wordt gedaan. Zo voorkom je extra kosten achteraf.
 • Zijn er gegevensdragers met gevoelige informatie zorg er dan voor dat deze vernietigd worden of dat deze opgehaald worden door een gespecialiseerd bedrijf. Voor vertrouwelijk papier kun je een gesloten container huren.
 • Voor PC’s, servers, hardeschijven en andere digitale gegevens dragers kun je een gecertificeerd computer recycling & datavernietigingsbedrijf laten komen.

De bovengenoemde punten kun je gebruiken om een plan op te maken voor de succesvolle kantoor ontruiming. De grootste kostenposten zijn afvalverwerking, omdat je afvalcontainers moet inhuren. Dit is over het algemeen duur en soms is het inhuren van ervaren en kundige ontruimers een betere keuze.

Het is daarom een belangrijk om alle kosten op een rijtje te zetten als je zelf de ontruiming wil uitvoeren. Als je dit weet kun je offertes aanvragen bij specialisten in bedrijfsontruimingen. Wellicht krijg je een vrijblijvende offerte met een goede prijs, waardoor je tot de conclusie komt dat je de werkzaamheden beter kunt overlaten aan een vakkundig ontruimingsbedrijf.

Een ontruimingsbedrijf kan op een professionele wijze ontruimen. Ze zijn meestal gespecialiseerd in woningontruimingen en bedrijfsontruimingen. Geheel afhankelijk van de situatie kan het goedkoper zijn om een kantoor te laten leeghalen door een gespecialiseerd bedrijf.

Het scheelt in elk geval kopzorgen!

Meer weten over uitbesteden? Lees dan verder!

Kantoorontruiming uitbesteden?

Bespaar tot 50%

Kantoorontruiming uitbesteden aan een ontruimingsbedrijf

De meest gemakkelijke en zorgeloze manier is om een kantoorontruiming uit te besteden aan een ontruimingsbedrijf. Ontruimingsbedrijven kunnen een vakkundige ontruiming, zoals een dergelijke bedrijfsontruiming effectief en razendsnel uitvoeren.

Door een kantoor ontruiming uit te besteden aan een betrouwbare partner heb je geen omkijken naar de fysieke werkzaamheden. Tevens heb je geen omkijken naar het afvoeren van de kantoorinrichting. 

Professionele ontruimingsbedrijven kopen ook spullen op die nog een bepaalde waarde vertegenwoordigen. Soms kopen ze dit zelf op en soms werken ze met partners. Zo hebben ze meestal contacten met partijen die meubels opkopen. In de meeste gevallen wordt de waarde verrekend met de kosten. Een ander deel wordt hergebruikt en de rest wordt verantwoord afgevoerd naar afvalverwerker.

Op het gebied van kantoorontruiming worden ook gerelateerde diensten aangeboden. Dit varieert van schoonmaken van de bedrijfsruimte tot het demonteren van installaties.

Bij het leegruimen van bedrijfspanden worden bepaalde klussen door opdrachtgevers vaak onderschat. Vaak is er geen kennis, ervaring of materialen aanwezig om bepaald werk uit te voeren. Vaak is er vakkundige hulp nodig. Indien nodig kan een ontruimer ervoor zorgen dat deze klussen professioneel worden uitgevoerd.

Door met een professioneel ontruimingsbedrijf in contact te treden krijg je gratis advies dat je kunt gebruiken voor het opzetten van een goed werkend plan.

Deskundige ontruimingsbedrijven krijgen elk kantoor geheel leeg binnen de afgesproken deadline.

Start nu de gratis offerteaanvraag!

Kantoorontruiming kosten

De kosten van een kantoorontruiming is lastig vast te stellen zonder precies te weten wat de omvang van het project is. Zeker als het om grote klussen gaat moet alles nauwkeurig bekeken worden.

Dit is anders bij een woningontruiming. Daarvoor kunnen we beter inschatten wat de gemiddelde woningontruiming kosten zijn. Dat komt omdat dezelfde type woningen ongeveer hetzelfde oppervlak hebben.

Daarnaast moeten er ook vaak extra werkzaamheden uitgevoerd worden om aan de opleveringseisen van de verhuurder te voldoen of om het bedrijfspand verkoopklaar te maken. De extra werkzaamheden kunnen een klein, maar ook een groot deel van de kosten zijn.

Als je de ontruiming zelf uitvoert moet je een begroting en plan maken. Zo weet je wat de kosten van het project zijn en of het haalbaar is om het zelf uit te voeren. 

Door met ontruimers in contact te treden krijg je advies en kun je bepalen wat beter is: zelf doen of uitbesteden?

Stel de kantoorruimte is erg klein en er hebben maar enkele mensen gewerkt. Dan staat er meestal maar weinig meubilair. In dat geval kost het leegmaken van de ruimte enkele enkele honderden euro’s.

Uit ervaring en onze data weten we echter dat de meeste opdrachten groter zijn. De meeste opdrachten beginnen bij een bedrag van 2550,- en kan oplopen tot 21000,-.

Hieronder een grafiek waar je de kosten van een kantoorontruiming kunt ongeveer aflezen:

Kosten kantoorontruiming

Wat de precieze uitbestedingskosten zijn is erg lastig te bepalen bij het ontruimen van bedrijfspanden.

Wil je precies weten waar je aan toe bent start dan de offerteaanvraag.

Weten wat een kantoorontruiming kost?

Bespaar tot 50%

Spoedontruiming van een kantoor

Een spoedontruiming van een kantoor is een stuk lastiger, omdat er minder tijd is om te ruimen. Er zijn gevallen dat een bedrijf dit zelf kan doen. Je moet dan wel alles zeer goed organiseren. 

In het geval van een spoedontruiming kiezen de meeste bedrijven ervoor om dit uit te besteden. Ontruimingsbedrijven hebben de capaciteit, ervaring en middelen om een kantoorruimte op korte termijn en voor de deadline leeg te maken.

Vaak kan al binnen 24 uur begonnen worden met werkzaamheden uit te voeren. Dit kan door heel Nederland. Als je een scherpe offerte wilt ontvangen dan is het zaak om niet te lang te wachten met het aanvragen van offertes. 

Een kantoor ontruimen betekent dat je alle mogelijke losse spullen, zoals kantoormeubilair uit het kantoorpand ruimt.

Meestal moet een kantoor ontruimt worden bij het stoppen van de activiteiten van een bedrijf of bij de sluiting van een vestiging. Je kunt de ontruiming zelf uitvoeren of een professioneel ontruimingsbedrijf inschakelen.

Als je het zelf doet, is het belangrijk om een plan te maken en ervoor te zorgen dat alles op tijd wordt verwijderd.

Als het om een huurpand gaat, moet je het huurcontract raadplegen voor richtlijnen over de oplevering van het huurpand. Afspraken maken met de verhuurder zijn ook aan te raden. Vraag de verhuurder ook voor een voorinspectie. Zo weet je zeker wat er moet gebeuren.

Als het om een kooppand gaat, moet je de ruimte gereed maken voor verkoop, meestal met overleg met een makelaar.