Ontruimingsbedrijf inhuren?
ga voor de scherpste prijs
Gratis & vrijblijvend

Ontruimingsbedrijf

Een ontruimingsbedrijf wordt ingehuurd door mensen die een woning moeten leeghalen en dit niet zelf kunnen of willen doen. De service die ze leveren heet woningontruiming. Het is een handige service, omdat het leegmaken van een erg zwaar & arbeidsintensief is.

Naast het verwijderen van de inboedel en andere roerende zaken uit een woning kan een ontruimingsbedrijf ook herstelwerkzaamheden verrichten. Dit is handig als je een bijvoorbeeld na een huurwoning na een overlijden bezemschoon moet opleveren.

Ben je op zoek naar een ontruimer? Neem dan direct even de tijd om een offerteaanvraag in te dienen. Je krijgt dan vrijblijvende offertes toegestuurd. Je kunt tot wel 50% besparen door dit te doen.

Ontruimingsbedrijf offerte

Ga naar:

Wat doet een ontruimingsbedrijf?

Een ontruimingsbedrijf is een bedrijf dat gespecialiseerd is in woningontruimingen en bedrijfsontruimingen.

Een woningontruiming of bedrijfsontruiming is gericht op het leegruimen van woningen en panden. Dit betekent dat alle inboedel en overige roerende zaken worden verwijderd en afgevoerd.

De meeste ontruimers bieden ook extra diensten aan. Dit kan een variant van een woningontruiming zijn, zoals een spoedontruiming waarbij een woning met spoed wordt leeggemaakt. Andere extra diensten die afgenomen kunnen worden zijn herstelwerkzaamheden en schoonmaakwerkzaamheden. Dit zijn diensten die bovenop een ontruiming komen, zodat bijvoorbeeld een huurwoning klaar is voor de oplevering.

Herstelwerkzaamheden zijn vaak nodig om een huurwoning gereed te maken voor de eindoplevering.

Bij een koopwoning is dit vaak ook nodig om deze gereed te maken voor de verkoop.

Schoonmaakwerk moet vaak ook plaatsvinden, nadat de woning leeg is gemaakt.

Er zijn ontruimingsbedrijven die waardevolle inboedel opkopen. Dit zijn spullen die nog enige waarde hebben en ook relatief goed te verkopen zijn. Dit is een extra service, zodat de opdrachtgever niet zelf de moeite hoeft te doen om spullen te verkopen. Het voordeel voor de opdrachtgever is dat deze hierdoor een lagere rekening krijgt en enkel met een partij zaken hoeft te doen.

Een specialist in ontruimingen nodig?

Bespaar tot 50%

Wanneer een ontruimingsbedrijf inhuren?

Een huis ontruimen is een zware klus. Daarnaast kost het tijd en heb je vaak te maken met een opleverdatum wanneer de woning leeg moet zijn. Als je de klus niet aankan, omdat je niet de mogelijkheden hebt om een woning te ontruimen of je hebt te weinig tijd dan is het mogelijk een goed idee om een ontruimingsbedrijf in te huren.

Een ontruimer kan een woning snel een efficiënt leegruimen. Dit brengt veel gemak met zich mee voor de opdrachtgever. Je hoeft namelijk zelf helemaal niks te doen.

Bij een huurwoning moeten aanpassingen vaak verwijderd worden om deze in originele staat terug te brengen. Dit zijn soms klusjes die niet iedereen kan uitvoeren. Als je zelf niet al te handig bent dan is het mogelijk verstandig om vakmannen in te huren die dit voor je doen.

Ook het schoonmaken van een huurwoning is niet altijd even gemakkelijk. De meeste woningcorporaties eisen dat de woning geheel schoon opgeleverd wordt. Een ervaren ontruimingsbedrijf weet precies hoe dit aangepakt moet worden. Naast het ontruimen van een huis kunnen zij een woning ook geheel schoonmaken, zoals de huiseigenaar dit wil.

Daarnaast zijn er nog lastige klussen, zoals het verwijderen van nicotine aanslag. Deze klus valt tussen schoonmaken en herstelwerk in. Nicotine kan verwijderd worden met speciale reinigingsmiddelen. Soms moeten muren en plafonds echter opnieuw geschilderd worden. Dit laatste kun je herstelwerk noemen.

In welke situaties is het mogelijk verstandig om te overwegen om een woningontruimer in te huren.

Particulier

Er zijn verschillende situaties waarbij een particulier een ontruimingsdienst zou kunnen inhuren on een huis te laten ontruimen. In alle gevallen gaat het om woningverlating of overtollige huisraad die weg moet uit een woning waar iemand blijft wonen.

Bij woningverlating praat je meestal over de volgende situaties:

 • Seniorenverhuizing – Een deel moet verhuisd worden en een deel moet worden ontruimt.
 • Emigratie – Vaak moet een deel van de inboedel die niet meegaat naar het buitenland ontruimt worden.
 • Verhuizing algemeen – Bij een verhuizing kan het voorkomen dat een deel van de inboedel niet meegaat. Dit deel moet ontruimt worden.
 • Echtscheiding – Bij een echtscheiding komt het soms voor dat een deel van de overtollige inboedel ontruimt moet worden.
 • Woningontruiming na overlijden – Meestal moet nagenoeg de gehele woning leeggeruimd worden.
 • Opruimen overtollige inboedel – Een deel van de inboedel en/of roerende zaken moeten word opgeruimd en afgevoerd.

Als je een huis moet leeghalen na overlijden dan ben je meestal nabestaande en erfgenaam. In dit geval spreek je van een complete ontruiming van een woning, waarbij je mogelijk ook nog herstelwerkzaamheden moet verrichten, zodat oplevering van de woning feilloos kan worden uitgevoerd.

Een ontruimingsbedrijf nodig voor een woningontruiming?

Bespaar tot 50%

Verhuurder

Een ontruimingsbedrijf inschakelen wordt vaak door huiseigenaren gedaan. Een verhuurder heeft namelijk hele andere zaken aan zijn hoofd. Zeker als een woning met de gehele inboedel is achtergelaten en de huurder van de aardbodem is verdwenen. De woning of het bedrijfspand moet zo snel als mogelijk weer verhuurd worden. In dat geval kan een ontruimingsbedrijf nodig zijn om zo snel als mogelijk de woning of bedrijfspand weer gereed te maken voor de verhuur.

Zakelijk

Zakelijk gezien wordt er gebruik gemaakt van ontruimingsdiensten als een onderneming een bedrijfspand verlaat. Alle roerende zaken moeten uit het pand verwijderd en afgevoerd worden. Dit wordt ook wel een bedrijfsontruiming genoemd. Vaak is een bedrijfsontruiming het gevolg van een faillissement.

Meestal huurt de huurder van het bedrijfspand een ontruimer in. Soms gebeurt dit ook door de pandeigenaar, zodat het object snel weer verhuurd kan worden.

Wietplantage

Ontruimers worden ook ingehuurd als er een wietplantage is aangetroffen in een pand. Omdat een wietplantage een oneigenlijke constructie heeft is het verstandig om een professioneel ontruimingsbedrijf in te huren die zonder al te veel nevenschade aan het pand de wietplantage kan verwijderen.

Een ontruimingsdienst wordt meestal ingehuurd door de verhuurder. De huurder is meestal nergens te bekennen.

Gratis een vrijblijvende offerte van verschillende ontruimers?

Bespaar tot 50%

Waarom een ontruimingsbedrijf inhuren?

De voordelen van het inschakelen van een ontruimingsbedrijf is voor veel mensen duidelijk. Het ontruimen van een huis of pand is een fysiek zware klus. Daarnaast heb je materieel nodig, zoals een vervoermiddel om spullen te transporteren. De voordelen zijn dat je zelf niks hoeft te doen en je ook geen materieel hoeft te regelen. Je creëert hierdoor gemak en je hebt tijd om je op andere zaken te richten.

Soms moeten mensen een huis ontruimen na overlijden. Het verschilt per persoon en situatie, maar in de meeste gevallen is het ontruimen van een huis emotioneel zwaar. Door de klus uit te besteden heb je minder last van dergelijke emoties.

De spullen uit de worden netjes afgevoerd. Inboedel welke nog bruikbaar is wordt gedoneerd en krijgt dus een tweede leven. Als je een ontruimer inzet weet je in de regel wat er met de inboedel gebeurt.

Zijn er nog andere zaken dan enkel het ontruimen van de woning, zoals herstelwerk bij een huurwoning? Een ontruimer kan herstellingen aan de woning ook uitvoeren en maakt de woning klaar voor de oplevering.

Ontruimingsbedrijf prijzen

Natuurlijk wil je graag weten wat de gemiddelde kosten van woningontruiming zijn. Daarvoor moeten we wel wat meer informatie aan je verstrekken, zodat je de kosten voor jouw situatie beter kunt inschatten.

Prijsopbouw van een professionele ontruiming

Er zijn verschillende factoren die de prijs van het leeghalen van een huis bepalen. Deze hebben we hieronder op een rijtje gezet:

 • De omvang van de woningontruiming
 • Het type inboedel dat moet worden verwijderd en afgevoerd
 • Recyclingkosten
 • De toegankelijkheid van de woning
 • Herstelwerkzaamheden ten behoeve van de oplevering van de woning
 • Schoonmaakwerkzaamheden ten behoeve van de oplevering van de woning


De omvang van de woningontruiming wordt geschat op basis van het type woning. Hiervoor hebben wij een kostenoverzicht gemaakt, zodat je kunt zien wat de kosten gemiddeld zijn per type woning. De woningontruiming kosten kun je op die manier redelijk goed inschatten.

Naast dat er verschillende factoren zijn die van invloed zijn op de kosten heb je ook verschillende soorten ontruimingen. Zo heb je een spoedontruiming, waarbij de leeg te halen woning snel wordt ontruimd. Een ander voorbeeld van een specialistische ontruiming is een bedrijfsontruiming. Dergelijke ontruimingen hebben een andere aanpak nodig. Bij een spoedontruiming is meer snelheid en efficiëntie nodig bij het leeghalen van de woning. Een bedrijfsontruiming vindt vaak plaats na een faillissement en moet er meer rekening gehouden met bepaalde omstandigheden.

Het is fijn dat de meeste ontruimingsbedrijven van te voren een totaalprijs afgeven. Hoe hoog deze precies is is echter lastig van te voren aan te geven. Een woning met meer dan 3 slaapkamers is gemiddeld duurder om te ontruimen dan een kleine woning met minder ruimtes. Daarnaast gaan de kosten omhoog als er handymandiensten moeten worden verricht, zoals gaten in de muur dichten. Zo zijn er nog meer kleine herstellingen die mogelijk gedaan moeten worden. Dit komt heel vaak voor bij huurwoningen.

Om kosten te besparen kun je zelf ook dingen doen. Ben je handig dan kun je misschien de woning laten snel en vakkundig laten ontruimen en zelf de huurwoning in originele staat terugbrengen.

Twee veel voorkomende type woningen als voorbeeld

Een eengezinswoning leegruimen kost gemiddeld tussen de 450,- en 2100,-. De gemiddelde prijs is 1250,-. Je kunt zien dat er een flink verschil is tussen de laagste en de hoogste prijs. Dit komt omdat woningen op verschillende manieren worden ingericht. De hoeveelheid aan huisraad verschilt ook vaak. Is de woning erg vol dan neigt de prijs meer richting 2100,-. Is de woning erg leeg dan neigt de prijs eerder naar 450,-.

Appartementen zijn naast eengezinswoningen de meeste voorkomende woningen in Nederland. Vandaar dat we die als tweede voorbeeld nemen. Een appartement leegruimen begint bij 350,- en kan oplopen tot 1800,-. Gemiddeld kost een ontruimingsbedrijf 1100,- om een appartement leeg te maken.

Prijzenoverzicht van gangbare type woningen in Nederland

Type woningLaagGemiddeldHoog
Eengezinswoning450,-1250,-2100,-
Appartement350,-1100,-1800,-
Hoekwoning500,-1350,-2300,-
Twee onder één kap500,-1400,-2400,-
Vrijstaande woning600,-1550,-2600,-
Zorgkamer225,-375,-700,-
Seniorenwoning350,-775,-1200,-

Een betrouwbaar ontruimingsbedrijf inhuren

Het beste ontruimingsbedrijf inhuren doe je door goed te kijken met wat voor bedrijf je te maken hebt. Je kunt via ons offertes aanvragen bij woningontruimers die door ons gescreend zijn. Zo krijg je scherpste prijzen toegestuurd van 2024.

Ga je zelf op zoek naar een woningontruimer. Ga dan op zoek naar een ontruimingsbedrijf in de buurt. Lokale bedrijven zijn in de regel goedkoper dan bedrijven die landelijk te werk gaan.

Zoek naar een bedrijf dat bekend is binnen jouw kringen. Vraag familie, vrienden en kennissen of ze een ontruimingsbedrijf in de regio kennen die hoog aangeschreven staan.

Vraag een bedrijf altijd voor een persoonlijk gesprek. Dit kan telefonisch of op locatie. Een een 1 op 1 gesprek kun je veel leren van de partij waar je mogelijk mee gaat samenwerken.

Een ontruimingsbedrijf inschakelen voor een woning te ontruimen?

Bespaar tot 50%