Spoedontruiming ophanden?
ga voor de scherpste prijs
Gratis & vrijblijvend

Spoedontruiming: met spoed een woning laten ontruimen

Soms moet een huis met spoed ontruimt worden. Een dergelijke ontruiming wordt aangeduid als een spoedontruiming.

Een spoedontruiming moet meestal binnen 1 of 2 weken uitgevoerd worden. Soms moet het ook last minute. In dat geval spreek je dan van een 24-uursservice.

De reden om een woning met spoed te ontruimen kan verschillen. In veel gevallen gaat het om een huurwoning die op korte termijn opgeleverd moet worden.

De persoonlijke reden waarom iemand een huisontruiming niet op tijd is uitgevoerd verschilt per geval.

Een spoedontruiming laten uitvoeren door een woningontruimer is goedkoper dan als de verhuurder dit voor je moet doen na de oplevering van de woning. Verhuurders hebben namelijk het recht om de kosten die ze maken om een woning te herstellen aan je door te berekenen. Dit geldt ook voor het leegruimen van de woning.

Het is dan ook verstandig om niet te lang te wachten om een geschikte woningontruimer te vinden.

Start vandaag nog met het aanvragen van vrijblijvende offertes.

Spoedontruiming

Wat is een spoedontruiming?

Een spoedontruiming is een vorm van een woningontruiming, waarbij de opdracht op zeer korte termijn moet worden uitgevoerd. Dat betekent dat jij of een woningontruimer de woning op korte termijn geheel moet leegruimen en gereed moet maken voor oplevering.

Hoe snel een woningontruiming moet worden uitgevoerd ligt met name aan de opleverdatum. Als je de opdracht wil laten uitvoeren dan is het van belang om snel een woningontruimer te vinden die voor de einddatum het werk kan uitvoeren. Als je tot het laatste moment wacht moet je mogelijk gebruik maken van een 24-uursservice woningontruiming. Deze vorm van dienstverlening is een stuk duurder.

Als verantwoordelijke dien je ook rekening te houden met de opleveringseisen van de verhuurder of als het om een koopwoning gaat de afspraken die zijn gemaakt met de nieuwe eigenaar.

Een huurwoning moet aan de opleveringseisen van de verhuurder voldoen. In veel gevallen betekent dit dat niet alleen de woning leeg moet zijn, maar er ook andere werkzaamheden verricht moeten worden. Dit noemen ze ook wel bezemschoon opleveren. Soms zijn dit flinke klussen, zoals bijvoorbeeld muren en plafonds opnieuw witten. Dit soort werk kan ook met spoed worden uitgevoerd, maar er moet tóch wel genoeg tijd zijn om het af te ronden.

Als je niet aan de opleveringseisen voldoet dan mag de verhuurder gebreken aan de woning waar je als huurder verantwoordelijk voor bent laten herstellen op jouw kosten.

Verhuurders rekenen meestal enorm hoge bedragen voor herstellingen die zij moeten verrichten. Bekijk ook de bizar hoge herstelkosten woningbouwcorporatie om inzicht te krijgen in deze hoge kosten.

Wilt je een spoedontruiming uitbesteden? Voorkom hoge herstelkosten van de verhuurder en start direct de gratis & vrijblijvende offerteaanvraag.

Spoedontruimer nodig?

Bespaar tot 50%

Het ontstaan van een spoedontruiming

Iedereen wil een spoedontruiming voorkomen, maar dat is niet altijd mogelijk. Er zijn tal van voorbeelden van hoe dergelijke situaties ontstaan. Soms door overmacht en soms door schuld van een huurder of een derde partij.

We gaan ze niet allemaal opsommen, maar hier een concreet voorbeeld van een situatie omtrent een huisontruiming na overlijden, waarbij de inboedel van de overledene niet uit een huurwoning mag worden verwijderd door nabestaanden, omdat er een geschil is. Soms mag de inboedel of een deel enkel onder bepaalde voorwaarden verwijderd worden, omdat het zo in het testament van de overledene staat. Om het geschil op te lossen heb je vaak tijd nodig.

Als een overledene een huurwoning heeft dan eindigt de huur aan het einde van de tweede maand na overlijden. Soms is de verhuurder niet flexibel en eist van de nabestaanden dat het huis leeg en bezemschoon wordt opgeleverd aan het einde van de huurperiode. Hierdoor kan er een situatie ontstaan dat de inboedel pas verwijderd mag worden kort voor de oplevering. Je spreekt dan over een spoedontruiming.

Als je de ontruiming wil uitbesteden dan zijn de kosten een stuk hoger dan normaal gesproken de kosten bij een huis ontruimen na overlijden zijn.

Uitbesteden is echter veel goedkoper dan de kosten betalen die de verhuuder in rekening brengt als hij het huis moet leegmaken en bezemschoon opleveren.

De voordelen van het uitbesteden van een spoedontruiming

Bij het uitbesteden van een spoedontruiming zijn de voordelen niet veel anders dan bij een woningontruiming. Het enige voordeel, wat je eigenlijk een oplossing noemt, is dat de ontruiming met spoed uitgevoerd wordt.

Het gemak en het idee dat alles voor je wordt gedaan is natuurlijk wel welkom in een periode dat je veel aan je hoofd hebt.

Lees de overige voordelen van een woningontruiming.

Alle andere voordelen worden in onderstaande lijst genoemd:

  • Je wordt geheel ontzorgd: al het zware werk wordt voor je gedaan
  • Je hebt minder of nauwelijks emotionele betrokkenheid
  • Hergebruik van inboedel wordt nagestreefd
  • Er wordt op een respectvolle en discrete manier gewerkt
  • Herstellingen aan de woning kunnen eventueel worden uitgevoerd

Weten wat een spoedontruiming kost?

Bespaar tot 50%

Hoe pak je een spoedontruiming aan?

Als je te maken hebt met een woning die met spoed moet worden leeggemaakt dan moet je allereerst bepalen of je het werk zelf doet of uitbesteedt.

Als je de woning zelf wil leegmaken dan moet je eerst nagaan of je het zelf wel kunt uitvoeren. Bij een spoedontruiming speelt uiteraard de tijdsfactor een belangrijke rol.

Om een ontruiming zelf uit te voeren heb je de volgende zaken nodig:

  • Mankracht om de inboedel uit de woning te halen, zodat de ontruiming tijdig kan worden uitgevoerd
  • Vervoer om de inboedel te kunnen vervoeren naar de nieuwe bestemming of afvalverwerker
  • Mensen met kennis die bepaalde klussen kunnen uitvoeren om de woning gereed te maken voor oplevering

Bij een ontruiming is het belangrijk om een goed plan te maken en alles voor te bereiden. Vooral bij een snelle ontruiming moet je er zeker van zijn dat je bovenstaande zaken geregeld krijgt. Zeker als je mensen nodig hebt om de ontruiming tijdig uit te kunnen voeren moet je kunnen rekenen op degenen die toezeggen.

Als je de spoed ontruiming geheel wil uitbesteden is het van belang dat je snel te weten komt wat er precies in de woning moet gebeuren. Dit doe je door de verhuurder een vooropname te laten uitvoeren. Vraag om de punten op papier of in een emailbericht te zetten. Als je het niet eens bent met bepaalde aandachtspunten bespreek dit dan netjes met de verhuurder.

Belangrijk: wat doe je met waardevolle spullen?

Of je nou zelf de spoedklus uitvoert of deze uitbesteedt, als er waardevolle inboedel is moet je goed nadenken wat je ermee doet. Soms kun je de inboedel laten opkopen door een ontruimer, maar dat gaat niet altijd. Dit gaat alleen op als je de spoedontruiming uitbesteedt en zelfs dan moet het ontruimingsbedrijf geïnteresseerd zijn. Als je de waardevolle spullen aanbiedt en een ontruimingsbedrijf is geïnteresseerd dan kun je wel reductie krijgen op de ontruimingskosten.

Soms is het beter om waardevolle spullen ergens op te slaan. Zijn ze waardevol genoeg dan kun je ervoor kiezen om opslagruimte te huren. let daarmee op, want opslagruimte huren is niet goedkoop.

Als je precies weet wat er moet gebeuren kun je offertes aanvragen. Omdat het om een spoedontruiming gaat is er geen tijd te verliezen. Zodra een ontruimer contact opneemt bespreek dan duidelijk wat de situatie is. Sommige ontruimingsbedrijven willen de woning bezichtigen om een passende offerte te kunnen afgeven. Maak daar goede afspraken over en vraag of het ontruimingsbedrijf voor de opleveringsdatum de werkzaamheden kan uitvoeren.

Niet ieder ontruimingsbedrijf heeft de mogelijkheid om een spoedontruiming uit te voeren.

Snel een huis laten ontruimen?

Bespaar tot 50%

Hoe snel is een spoedontruimer?

Een woningontruiming kan snel uitgevoerd worden. Een ontruiming kan vaak binnen 1 dag uitgevoerd worden. De meeste ontruimers kunnen ook extra capaciteit inplannen. De belangrijkste vraag is hoe snel kan een spoedontruimer de ontruiming inplannen, voordat de woning leeg moet zijn.

Alhoewel veel ontruimingsbedrijven spoedontruimingen aanbieden is het niet altijd zo dat ze het ook daadwerkelijk kunnen uitvoeren, voordat de oplevering plaatsvindt. Denk bijvoorbeeld aan de vakantieperiode als er minder personeel beschikbaar is.

De duur van een spoedontruiming heeft ook te maken met de omvang van de opdracht. Als de woning vies is dan is er ook veel werk om de woning bezemschoon op te leveren.

Er zijn bedrijven die zich gespecialiseerd hebben in snelle ontruimingen. Dit noemen we ook wel een 24-uursservice.

24-uursservice woning ontruimen

Er is ook een spoedontruimingsvariant met een 24-uursservice. Deze service houdt in dat er binnen 24 uur een woning of pand wordt leeggeruimd.

Sommige ontruimingsbedrijven bieden deze extra snelle service aan. Hun bedrijfsprocessen zijn hier op aangepast.

De kosten voor een 24-uursservice zijn wel een heel stuk hoger.

De kosten van een spoedontruiming

De kosten van een spoedontruiming zijn een stuk hoger dan de kosten van een normale woningontruiming. Dit komt vanwege het extra werk dat het ontruimingsbedrijf heeft. Zeker als de werkzaamheden op korte termijn uitgevoerd moeten worden gaan de kosten omhoog.

Je kunt er vanuit gaan dat de kosten van een spoedontruiming ongeveer 25-30% hoger zijn dan normale woningontruiming kosten.

Vakkundig ontruimingsbedrijf inhuren?

Bespaar tot 50%

Zorgkamer met spoed ontruimen

Het ontruimen van een zorgkamer moet meestal met spoed worden uitgevoerd. In de meeste gevallen hebben de nabestaanden hier maar 5 tot 7 dagen voor.

Alhoewel er vaak weinig spullen in zorgkamer staan kan het soms lastig zijn voor nabestaanden om binnen zo’n korte tijd na overlijden de zorgkamer te ontruimen. De dagen na overlijden zijn al druk en vaak ook erg emotioneel, daarvoor kiezen veel nabestaanden voor het uitbesteden van de ontruiming.

Veel mensen vragen zich af waarom een ontruiming van een kamer in een verzorgingstehuis al zo kort na overlijden moet zijn afgerond. Dat is een redelijke vraag. Hier het antwoord. Het komt erop neer dat bewoners van in een verzorgingstehuis welke Wlz-instelling is geen normaal huurcontract hebben.

Anders dan bij een gewoon huis leeghalen na overlijden heb je bij een zorgkamer ontruimen geen maanden, maar enkel dagen de tijd.

Een verpleeghuis mag maar 13 dagen na overlijden kosten voor de zorgkamer blijven declareren. Dit is bepaald door de Nederlandse Zorgautoriteit. De meeste verpleeghuizen bepalen op basis van dit gegeven samen met de cliëntenraad hoeveel tijd er is om een kamer te ontruimen. Dit is meestal korter dan 13 dagen.

Een verpleeghuis heeft niet enkel financieel belang bij het snel ontruimen van een kamer na overlijden. Ze heeft ook te kampen met een wachtlijst en willen snel nieuwe mensen helpen.

Als u zelf niet de mogelijkheid heeft om een kamer binnen de gestelde termijn te ontruimen dan kunt overwegen om het uit te besteden.

Omdat er meestal weinig spullen staan zijn de kosten niet zo hoog. Omdat het meestal kleine opdrachten zijn kunnen de meeste ontruimingsbedrijven een zorgkamer met spoed ontruimen.

Met spoed een bedrijfsontruiming laten uitvoeren

Net als een woning komt het voor dat een bedrijfspand ook met spoed ontruimt moet worden. De omvang van een bedrijfsontruiming kan wel een stuk aanzienlijker zijn dan bij een woning.

De reden voor een snelle bedrijfsontruiming is vaak een faillissement. In sommige gevallen is de situatie schrijnend en moet een bedrijfspand op het laatste moment leeggemaakt worden. De bedrijfseigenaren kunnen ervoor kiezen om de bedrijfsontruiming zelf te doen of om deze uit te besteden.

Als een spoedontruiming bij een bedrijf moet plaatsvinden is het inhuren van een ontruimingsbedrijf vaak een goede optie. Daarmee is gegarandeerd dat het bedrijfspand ook op de datum dat de huur eindigt ook echt leeg is.